Zonnepanelen

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen installeren is de makkelijkste en goedkoopste manier om zelf duurzame energie op te wekken.
Panelen kunnen op een plat dak of op een schuin dak worden geïnstalleerd. Een zonnepaneel installatie kenmerkt zich door de lange levensduur en het minimale onderhoud. Door de speciale coating op het glas hecht vuil niet goed op de panelen en daardoor spoelt het vuil er bij een regenbui af.
Althuizen Solar Technology biedt een grote diversiteit aan mogelijkheden voor bijna elk dak. U kunt bij ons terecht voor een professionele installatie van zonnepanelen en vakkundig maatwerk.
Zonnepaneel installaties bestaan uit verschillende onderdelen: de panelen, de omvormer, de montage materialen en de installatie. Hieronder leest u meer.
 

Zonnepanelen

Silicium zonnepanelen zijn grofweg in te delen in twee categorieën: mono- en polykristallijne panelen.


Monokristallijn zonnepanelen kunt u doorgaans herkennen aan de cellen met zwarte kleur en een zwart frame om het zonnepaneel. Daarnaast worden bij deze zwarte zonnepanelen ook meestal zwarte montagematerialen gebruikt voor een mooi uiterlijk.
Polykristallijn zonnepanelen herkent u aan de blauwe kleur, met daarom heen een aluminium frame. Het is bewezen dat beide type panelen zeer lang mee gaan (> 25 jaar). Het verschil tussen beide panelen zit in het productieproces: voor het maken van Polykristallen zijn er minder productie stappen nodig, waardoor dit paneel iets goedkoper is. Ook hebben deze doorgaans een zilverkleurig aluminium frame, dat goedkoper is dan een zwart aluminium frame. Het verschil in opbrengst tussen Mono en Poly panelen is verwaarloosbaar (<1%).
Althuizen Solar Technology werkt met verschillende merken panelen, meestal met:
Canadian Solar
JA solar
Q-cells
Voor onze zakelijk afnemers leveren we in overleg nog andere merken panelen Kijk verder bij Groothandel en Partner of neem contact met ons op.

Omvormer

De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die geproduceerd is door de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom die gesynchroniseerd is met het elektriciteitsnet. Wij adviseren altijd één van de volgende merken omvormers: ABB, SMA, Fronius, KACO of Solar-Edge. Zelf maken we standaard gebruik van de hoogwaardige ommvormers van ABB. Deze omvormers zijn van hoge kwaliteit en zijn erg geschikt voor kleine en middelgrote installaties. En voorzien van het beste MPPT systeem waardoor er de hoogste praktijk rendementen worden gehaald.
Meer informatie over waarom u voor bepaalde omvormers kiest? Neem contact met ons op.
Omvormers zijn er in verschillende smaken. Je hebt omvormers die centraal de stroom optimaliseren en optimalisatie op paneel niveau. Centrale omvormers halen doorgaans hogere rendementen omdat de omvormer in een beter werkgebied de stroom kan omzetten en omdat je kabelverliezen lager zijn. Optimalisatie per paneel heeft weer zijn voordeel indien je last hebt van schaduw.

Montagematerialen

Ook de montage materialen zijn van hoge kwaliteit. Wij gebruiken uitsluitend aluminium en RVS montage materialen. Bij de berekening gebruiken wij standaard een iets hogere wind-factor zodat we met de montage materialen altijd een goede fundering leggen voor de zonnepanelen.
Je kunt panelen bijna overal plaatsen. Pannendaken, golfplatendaken, sandwichdaken, platte daken op de grond en aan de muur. Mocht u hier nog een mogelijk missen dan komen we graag kijken om een mogelijkheid te vinden.

Installatie

Wij doen de volledige installatie. Wanneer wij naar huis gaan laten we voor u een stroom leverende installatie achter. Daarbij installeren wij volgens de hoogste standaard.
Bij een installatie wordt er ook in de meterkast gewerkt. Althuizen Solar Technology werkt samen met een gecertificeerde elektricien. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de installatie veilig en volledig volgens de regels verloopt. Maar ook na het aanschaffen en installeren kunt u bij ons terecht voor vragen, advies of hulp met uw installatie. Neem dus gerust contact met ons op!
Het kan ook zo zijn dat u zelf de panelen wilt installeren. Ook dit is mogelijk; wij geven een korte uitleg waar u op moet letten en zorgen er ook voor dat u een tang krijgt om de speciale stekkers mee te maken. Hierdoor bespaart u kosten en kunt u ook nog eens extra trots zijn op uw eigen gemaakte installatie!